Infografe

Taksapaguesit më të mëdhenj në Kosovë për vitin 2017

TAKSAPAGUESIT më të mëdhenjë në Kosovë.png

Objektet me kostot më të larta të ndertimit në botë

Objektet më të shtrenjta që u ndërtuan në botë.png

Burimet e financave për biznese të reja në Kosovë

Kopie von Kopie von Popullsia e Kosoves.png

Teknologjitë fantashkencë të filmave që sot janë realitet

Teknologjitë të cilat konsideroheshin fantashkencë (1).png

Sasia e prodhuar e plastikës nga viti 1959 deri sot

Kopie von Kopie von Kopie von Kopie von Popullsia e Kosoves (1).png

Paga minimale mujore në 15 vende të Bashkimit Evropian

Kopie von Drejtorët ekzekutivë më të paguar në fushën e teknologjisë (3).png

Orari më i përshtatshëm për postime në rrjete sociale

Orari më i përshtashme për postime në rrjete sociale (1).png

Pabarazia e shpërndarjes së pasurisë në nivel global

Kopie von Popullsia e Kosoves (2).png

Profesionet e mëparshme të ndërmarrësve të njohur

Kopie von Nëse kompanitë globale me të hyrat me të larta do të ishin shtete (1).png

Vendet me numrin më të lartë të personave të vetpunësuar

Kopie von Kopie von Kopie von Popullsia e Kosoves.png

Impakti ekonomik i dhunës në nivel global

Impakti ekonomik i dhunës.png

Të hyrat nga doganat në Kosovë në 2018

Të hyrat nga doganat në KosovëTM1.png

Trendet e 2018 për suksesin e biznesit tuaj

Kopie von Trendet e bizneseve (1).png

Vlerësimi i popullsisë se Kosovës për vitin 2017

Popullsia e Kosoves (1).png

5 rekorde në rrjetet sociale

Kopie von Sa shpenzojnë kompanitë e njohura për marketing brenda 1 sekondi (1).png

Indeksi i varfërisë së skajshme në nivel global

Indeksi i varfërisë së skajshm në nivel global (1).png

Si t‘i identifikoni lajmet e rreme në internet

Numri total i llogarive, numri i llogarive të reja brenda një viti apo edhe numri i reklamave të krijuara përmes Facebook Business janë indikatorë të zhvillimit të Facebook ndër vite. Në vijm, gjeni 8 statist (1).png

Trendi i rritjes së abonuesve të Netflix ndër vite

Kopie von VENDET ME BORXHIT MË TË ULËT SHTETËROR KRAHASUAR ME BRUTO PRODUKTIN VENDOR (1).png

5 llogari të rekomanduara për të ndjekur në Instagram

Llogaria zyrtare e NASA në Instagram numëron afërsisht 33 milionë llogari dhe përmban fotografi ekskluzive të kapura nga misionet e ndryshme të NASA përtej Tokë.png

Brendet me numrin më të lartë të ndjekësve në instagram

Kopie von Kopie von Kopie von VENDET ME BORXHIT MË TË ULËT SHTETËROR KRAHASUAR ME BRUTO PRODUKTIN VENDOR (3).png

Trokit sjell identitetin e ri të ICK-së për 6 vjetorin e saj

Rrugëtimi i një ndërmarrësi sot në Kosovë, i prirë me idenë e tij/saj të startup-it, në një mënyrë apo tjetrën ka ICK-në si partner në njërën nga hapat e biznesit, hapa këta qoftë të konsolidimit të kompanisë, apo përgjatë zgjerimit të kapacitetit prodhues/shërbyes. Në një sistem të brishtë institucional përgjatë viteve të fundit, përcjellur me politika të brishta për bizneset, e sidomos ato për bizneset startup, Innovation Centre Kosovo ka luajtur rolin këshillues dhe mbështetës për bizneset startup dhe individët, të cilët me idetë e tyre kreative kanë bërë që ekosistemi i ndërmarrësisë në Kosovë të ketë një portfolio të diversifikuar për nga fushëveprimet e këtyre kompanive. Duke përcjellur gjenerata e gjenerata të tilla, ICK me 27 qershor festoi 6 vjetorin e themelimit të saj, duke mbledhur akterët kryesorë dhe bashkëpunëtorët e saj përgjatë këtyre viteve. U fol mbi planet e reja të punës, mbi rëndësinë e zhvillimit të mirëfilltë ekonomik, përkrahjen e të rinjëve dhe të rejave për t’i arritur këto objektive, krejt këto dhe jo vetëm të ndihmuar nga një ICK me një identitet të ri, e ribrenduar dhe e ripërtërir nga Trokit.

Të kupturarit e logjikës krijuese jo domosdoshmërisht bën njerëzit që të jenë kreativ. Cka në të vërtetë ndihmon kjo logjikë është në krijimin e një vetëdijësimi për një domosdoshmëri të kreativitetit në përditshmërinë tonë. Mbi bazën e kësaj logjike, kompania Trokit vendosi gurthemelin e një identiteti të ri, të njërit prej institucioneve që shërben më së shumti si pikë referuese në Kosovë nga të rinjt. Logoja, e cila është gërshetim i tri formave dhe tri ngjyrave bazike, ilustron në përpikmëri vet identitetin e ICK-së, e cila nënkupton ofrimin e bazës dhe mbështetjen e duhur për të qenë i sukesshëm. Me përdorimin e katërkëndshit, rrethit dhe trekëndëshit si format më bazike dhe më thelbësore në krijimin e çfarëdo forme tjetër komplekse, të ilustruara bukur në ngjyrën e kaltër, atë të gjelbër dhe të kuqe si ngjyra bazë për krijimin e paletës shumëngjyrëshe, Trokit-i shpalos përfaqësimin më të denjë të ICK-së, si vend i mundësive për njerëz me ide konkrete e me etikë pune për t’i shëndrruar ato në më shumë se vetëm ide në të ardhmen.

36259857_1855669977822713_2168515467193352192_n

Për fund, vizioni kreativ i kompanisë, kombinuar me intuitën e punës dhe eksperiencën përgjatë viteve, ka shpalosur një progres të procesit të ribrendimit në Kosovë, duke formësuar një personalitet në vete struktuar nga një identitet miqësor për publikun e gjerë, kuptimplotë, përfaqësues dhe mbi të gjitha inovativ. E neve gjithçka që na mbetet, është ta përqafojmë një qasje të tillë të kreativitetit dhe të jemi shtytësit më të mëdhenj për integrimin e saj në përditshmërinë tonë.

Statistikat e arsimit në Kosovë për vitin 2017/18

Statistikat e arsimit 2017%2F18.png

Sikur kompanitë e mëdha globale të ishin shtete

Nëse kompanitë globale me të hyrat me të larta do të ishin shtete (2).png