Rëndësia e teknologjisë në përditësimin e sistemit menaxhues

Me rritjen e shpejtë të tregtisë globale, kompanive ju duhet t’i aplikojnë ndryshimet teknologjike në kohë rekord. Këto kompani duhet të sjellin produkte të reja në treg më shpejt duke përmbushur kërkesat e cilësisë së klientit. Për të patur sukses në tregun ndërkombëtar, po këto kompani duhet gjithashtu të largojnë zhvillimet e panevojshme dhe hapat administrativ për të ulur shpenzimet dhe kohën e zhvillimit të produktit. Rritja e standardeve globale në cilësinë dhe proceset e biznesit ka rritur gjithashtu nevojën që kompanitë të përdorin teknologjinë për të zbatuar ndryshimet e nevojshme për të përmbushur kërkesat e reja.
Pjesa operative
Teknologjia ndihmon kompanitë me menaxhimin e ndryshimeve në operacione. Kompanitë kanë ulur me sukses shpenzimet duke shqyrtuar proceset e biznesit dhe duke eliminuar veprimet që konsumatorët nuk i perceptojnë si të vlefshme. Një sfidë kryesore për të dy, si për drejtuesit e kompanisë poashtu dhe stafin e teknologjisë, po zhvendos fokusin nga projektet e përqendruara në zvogëlimin e kostos në projekte që zhvillojnë produkte inovative dhe gjenerojnë të ardhura. Të dyja palët, kompanitë dhe konsumatorët kanë përfituar nga përmirësimet e nxitura nga teknologjia, siç janë kërkesat online, udhëtimi me bileta dhe menaxhimi i inventarit në kohë.

Pjesa e mbështetjes
Duke shqyrtuar se si departamentet e një kompanie përdorin shërbime të brendshme mbështetëse, rezulton në identifikimin e funksioneve që departamentet e shumta mund të ndajnë në mes vete. Automatizimi lejon kompanitë të eliminojnë dyfishimin dhe madje edhe të transferojnë disa funksione administrative, të tilla si kontabiliteti ose përpunimi i hipotekave. Organizatat duhet gjithashtu të marrin në konsideratë kthimin e investimeve gjatë vendosjes së teknologjisë së re. Për shembull, kompanitë duhet të vlerësojnë me kujdes vendimet për të zbatuar një teknologji të shtrenjtë të re nëse nga ajo përfiton vetëm një pjesë e stafit.

Centralizimi
Përparimet në teknologji u ofrojnë kompanive mundësinë për të vendosur autoritetin vendimmarrës në nivelin optimal. Firmat mund të përdorin teknologjinë për të centralizuar blerjen, dhe logjistikën për të përfituar nga kursimet e kostos. Decentralizimi i përgjigjeve ndaj nevojave të klientit ofron mundësinë që firmat të përshtasin vendimet e marketingut për të përshtatur tregjet lokale ose ato që ndryshojnë me shpejtësi. Kompanitë gjithashtu mund të përfitojnë nga përparimet në teknologjinë e komunikimit për të integruar sistemet e tyre kompjuterike me klientët dhe furnizuesit e tyre.

Sfidat
Organizatat dhe kompanitë jo vetëm që duhet të shikojnë mundësitë aktuale për të përfituar nga teknologjia, por gjithashtu duhet të parashikojnë ndryshimet e ardhshme. Një kompani që fokusohet vetëm në fitimet aktuale mund të humbasë shanset për të zbatuar ndryshime që mund të ndikojnë në përfitimin e saj të ardhshëm ose edhe mbijetesën e saj. Organizatat që u mbështetën në planet strategjike pesëvjeçare në të kaluarën tani e kuptojn se duhet t’i rishikojnë këto plane çdo 12 deri në 18 muaj. Ato duhet gjithashtu të përcaktojnë qëllimin e përshtatshëm të ndryshimeve dhe të menaxhojnë ndryshimet e brendshme kulturore të nevojshme për të integruar me sukses teknologjinë e re.

 

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Google

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni /  Ndryshoje )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni /  Ndryshoje )

Po lidhet me %s